12 січ. 2019 р.

Батькам потрібно знати! Вибір секції для дитини. Тхеквондо Школа чемпіонів.


  Практичні рекомендації керівника «Школи чемпіонів», заслуженого тренера України – Юрія Шавиро. Рекомендації допоможуть Вам правильно ставитися до можливих труднощів, що виникають у процесі занять тхеквондо і не тільки.











 ТРЕНЕР

Вибираючи секцію, поцікавтеся, наскільки кваліфікований ТРЕНЕР, який у перспективі буде навчати Вашу дитину. Якщо є можливість дізнайтеся  більше інформації про майбутнього тренера Вашої дитини, дізнайтеся чи є у тренера спеціальна освіта, який у нього стаж роботи у тренерській діяльності, який у нього рівень у обраному виді спорту чи єдиноборстві.

Чи є змагання, семінари, атестації (можливість зростати та розвиватися у спорті), чи є у тренера учні які досягли високих спортивних результатів. Тоді Ви приблизно зрозумієте на скільки перспективне буде навчання.

 

ПЕРШЕ ЗНАЙОМСТВО.

Ви прийшли в секцію, готові приступити до тренувань. Основна спеціалізація яку ми викладаємо  - тхеквондо олімпійської версії ВТ.  

Зазвичай ми пропонуємо тиждень тестових пробних тренувань для знайомства з тренером, групою, визначення розкладу тренувань.

На одному з перших тренувань Вам буде надана анкета федерації та заява про зарахування в спортивну школу.  

Обов’язково зверніть увагу що до анкети потрібно буде додати:

чотири  кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;

копію ідентифікаційного коду (якщо є);

довідка від лікаря про стан здоров’я, що дозволяє заняття спортом;

копію свідоцтва про народження, старші 14 років  копію паспорту.

 

Вашій дитині буде потрібна довідка від лікаря про стан здоров'я (можна зробити копію тої, що надавали в школу), в якій буде сказано, що Ваша дитина здорова і спортивну секцію відвідувати може. Ваша дитина не повинна мати проблем зі здоров'ям, при яких заборонено отримувати фізичне навантаження.

Рекомендую пройти обстеження та переконатись у стані здоров'я Вашої дитини. Якщо маєте якісь проблеми зі здоров’ям (травми) обов’язково про це повідомте тренеру.

Необхідно буде придбати в особисте користування тренувальну форму для занять тхеквондо – добок (кімоно). Рекомендую відвідати декілька тижнів тренувань і лише потім приймати рішення про придбання форми. За інформацією, яку потрібно форму та де її придбати рекомендую звернутись до тренера. Форма має бути саме для тхеквондо версії ВТ.

Про необхідний інвентар для занять та часті питання від батьків ТИСНИ СЮДИ

 

КУДИ ДІТИ ЄНЕРГІЮ?

Часто буває так, батьки дитини і кажуть: "У нього(неї) багато енергії, зробіть так, щоб дитина втомилася на тренуванні і не бігала ввечері по квартирі." Що тут можна сказати,  хочеться написати: «Вас розумію, (сам батько) була така ж ситуація. Все ж таки відповідь буде професійна…

Мета навчально тренувальних занять це кропітка робота з формування фізичного та духовного здоров'я, характеру дитини, її поведінки та спілкування в колективі, навчити дитину режиму тренувань та навантаженню. Ціль втомити дитину на тренуванні ніхто не ставить, для цього не обов'язково відвідувати спорт секцію.

 

МАГІЧНИЙ ТРИКУТНИК РЕЗУЛЬАТУ

Вибравши вид спорту, перш за все треба розуміти, що працювати доведеться всім –  тренеру, батькам і звичайно дитині. Особливо в юному віці на батьків покладається основне навантаження - потрібно регулярно водити (возити) дитину на тренування.

За час практики у тренерській діяльності чітко склалася формула так званого трикутника тренер-батьки-дитина. Якщо якась ланка не розуміє навіщо і чому все це робиться толку не буде.

Рекомендую батькам цікавитись у дитини як проходять заняття у спорт залі, що в неї виходить, що ні. Похвалити, підтримати дитину. Має бути позитив, ніколи не можна допускати, щоб у розмові з Вами дитина хоч на секунду відчула Ваш сумнів щодо її досягнень та вміння.

 

ЧИ БУДЕ ТОЛК?

Після двох-трьох тренувань батьки часто запитують: «Ну, як, у нашого все виходить, буде толк?»

У першу чергу потрібно розуміти, що заняття в групі у початківців будуються в основному на ігровій основі, в нескладних та ігрових цікавих для спортсмена-початківця завданнях, тренер плавно закладає майбутню технічну базу, на якій надалі будуватиметься фундамент його навчання в обраному виді спорту . Так минає приблизно пів року-рік. Навіть досвідчені спортсмени полюбляють естафети, ігри. Це є невід’ємною складовою тренувань для мотивації, командного духу та згуртування команди.

Головне в тому, що в будь-якому випадку займаючись під керівництвом тренера, Ваша дитина зміцнить своє здоров'я, отримає досвід спілкування у групі, навчиться долати труднощі, зміцнить характер, навчиться ставити завдання та виконувати їх.

 Періодично трапляється, що у дитини зникає інтерес до тренувань, причин може бути безліч. Може бути важко. Не розуміння якогось процесу. з’являються інші інтереси. Це нормальний стан. Через таке на різних етапах підготовки проходили та проходять абсолютно всі хто займається спортом (і навіть Ваш тренер). Таке буває у різному віці. З досвідом занять від 1 місяця до 5-7 років. Тут головне бути на чеку батькам та тренеру.

З'ясувати причину та шляхом позитивних доводів та прикладів пояснити, що заняття потрібно продовжувати.

 

ПРОПУСКИ ТРЕНУВАНЬ.

Часто батьки карають дитину за погане навчання, поведінку.., тим, що не пускають її на тренування! У результаті йде пропуск навчально - тренувального заняття, і дитина пропускає новий матеріал, у заняттях спортом не повинно бути перерв. Рекомендую знаходити альтернативні способи для дитини.

Навіть в літній період, чи під час відпустки, знайдіть час та підтримайте дитину і зробіть повторення вивченого, вправи з фізичної підготовки, розтяжку.

 

СПАРИНГ

Деякі батьки побоюються, що дитина, як тільки вона переступить поріг зали, тренер одразу поставить у спаринг із досвідченішим спортсменом. Такого не буде.

Спочатку вивчаються прийоми, зміцнюються м'язи, робимо багато вправ на гнучкість. Відпрацьовується техніка на лапах, жилетах…

Вивчаються правила за якими проходять поєдинки і тільки після всього цього, дитину допускають до спарингу з таким же за віком та вагою суперником і уважно спостерігають як відбувається поєдинок. Зазвичай спочатку це безконтактний вільний спаринг.


 

Впевнений, інформація була корисною батькам та спортсменам. 





7 коментарів:

  1. интересная статья)
    думаю прочитав её, родители будут более осведомлённые в том плане, что их ожидает и с чем придётся с толкнутся, когда они приведут малыша в секцию!

    ВідповістиВидалити
  2. Очень полезная и интересная информация,как для родителей,так и для спортсменов !!!
    РЕКОМЕНДУЮ ВСЕМ ВНИМАТЕЛЬНО ВСЕ ПРОЧИТАТЬ !!!
    Спасибо за инфо !!!

    ВідповістиВидалити
  3. Информация полезная!!Для родителей особенно будем исправлять свои ошибки!! Спасибо за инфо Юрий Иванович!!

    ВідповістиВидалити
  4. прийдется еще выставить ТОМ - 2 (не путать с ДОМ-2)))) техника безопасности, гигиена и т.д....

    ВідповістиВидалити
  5. Большое спасибо за полезную информацию!!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Очень классный стал блог!

    ВідповістиВидалити