15 січ. 2024 р.

Часті запитання від батьків! Тхеквондо!

 З якого віку краще розпочинати займатися?

Чим раніше – тим краще, вдома це можуть бути вправи на розтяжку (махи, перекати, випади…). Вправи із загальної фізичної підготовки віджимання, підтягування, присідання, вправи для м'язів живота тощо..

    До спортивної школи приймаються діти з 7 років. Але є й такі групи, у яких займаються діти 5-6 років.

 



Що потрібно для занять тхеквондо?


Перший тиждень для занять необхідне лише бажання та спортивна форма (футболка бажано біла без малюнків, вільні тренувальні штани, взуття не потрібно, тренування проходять на килимі, з собою рекомендую брати воду не солодку не газовану). Купувати відразу добок (кімоно) немає необхідності.

 


У 15 років не пізно починати займатися тхеквондо?

     Було б бажання. Можна почати займатися і в 17 років і старше, у мене були учні, які починали займатися в 37, 42 роки, у них інші цілі занять і відповідно зовсім інший підхід до тренувань. У своїх групах для учнів, які починають займатися в 17-19 років, я не ставлю мети, що вони стануть спортсменами – хоча все можливо. Для них насамперед це підтримка фізичної форми, покращення розтяжки, навички самооборони.

 

Наші діти дружать, можна вони займатимуться разом?

Буває, що дитина займалася кілька років і приводить в групу друга чи однокласника… батьки просять, щоб вони займалися разом.

Рекомендую записувати та забезпечувати відвідування дитини до групи, яка відповідає рівню підготовки. Це дозволить правильно розподіляти навантаження для новачка. Бажано займатися у групі, щоб різниця у віці займається була максимум 2-3 роки. Різниця у періоді занять не більше двох років. Це значно покращить якість підготовки вашої дитини.

Зізнатись, є випадки коли діти різної підготовки ходять до однієї групи тоді ми застосовуємо індивідуальний підхід та дозуємо навантаження.

 

Скажіть, яка вартість тренувань?

Заняття у ДЮСШ та інших групах у нас безкоштовні – існує благодійна допомога та членські внески, спрямовані на внутрішні витрати організації (оренди залів, придбання інвентарю, поїздки на змагання, організація та проведення внутрішніх заходів та інше). Допомога зазвичай перераховується на батьківський комітет, на розрахункову картку. Розподіляється на потреби узгоджені з батьківським комітетом та тренерами федерації. Про потреби та заходи організації (федерації) можна дізнатись у тренера.

Також існують обов’язкові внески до федерації річні, змагальні, атестаційні та інші (уточнюйте у  тренера перед участю у змаганнях та заходах)

 

Де можна придбати кімоно?

 Перед придбанням обов’язково проконсультуйтесь з тренером, є різні версії тхеквондо в яких форма відрізняється. Зазвичай тренери співпрацюють з постачальниками акредитованого бренду.  

У тренерів є можливість замовити якісну форму та інвентар за цінами нижчими за ті, які надані в магазинах спорттоварів. ТИСНИ ІНВЕНТАР

За Вашим бажанням кімоно та інвентар для занять тхеквондо можна купувати і самостійно.  

 

 Який необхідний інвентар та обладнання для занять?

На мій погляд, необхідний наступний інвентар для занять тхеквондо, який сприятиме прогресуючому розвитку в заняттях.

 1-2 місяці занять - добок (кімоно), скакалка;

1 рік занять - жилет, бандаж, капа;

2 роки занять - шолом, захист рук, захист ніг, рукавички на ноги, рукавички на руки.

Необхідний інвентар на ваш розсуд з яким можна тренуватися вдома і в залі: мішок для відпрацювання ударів, лапи, обтяжувачі, жгути.

Це лише моє бачення - у кожного тренера воно різне і у кожної дитини індивідуальні здібності!

  

На запитання відповідав керівник «Школа чемпіонів», заслужений тренер України, майстер спорту з тхеквондо,  Юрій Шавиро (5 dan taekwondo) 0667310400

 

Немає коментарів:

Дописати коментар