15 лист. 2014 р.

Чемпіонат України з тхеквондо Харків. Три золота, срібло, та дві бронзи у збірної команди Полтавської області.

Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед дорослих та юнаків, а також чемпіонат України з тхеквондо пумсе відбулись у м. Харків 15-16 листопада. Участь у чемпіонаті взяли понад 500 спортсменів з 19 областей України та міста Київ, які крім медалей вели боротьбу за місця в національній збірній.
  «Традиційно на чемпіонаті України збираються найсильніші спортсмени з усіх областей країни. Одна з головних цілей нинішнього чемпіонату - це формування збірної України на 2015 рік, тому зібралися найсильніші спортсмени країни », - відзначає головний суддя змагань Олександр Шапошник.


В перший день турніру, розділ керугі були розіграні медалі у восьми дорослих вагових категорія і у восьми юнацьких.
Чемпіонкою країни серед наймолодших дівчат стала 10-річна полтавка Аміна Баккаєва (тренер Ступак Віталій), яка у ваговій категорії до 28 кг у півфіналі перемогла Софію Смирнову (Львівська обл.). А у фіналі з явною перевагою з рахунком 13:0 достроково отримала перемогу над харків’янкою Альоною Сизоненко
Також, в перший день змагань Чемпіоном України серед юнаків у ваговій категорії до 28 кг став полтавець Денис Савицький (тренер Юрій Шавиро). Тут наш земляк переміг в усіх чотирьох поєдинках, виграв у півфіналі - у Лева Балакова (Миколаївська обл.), а такої  провів фіналі з явною перевагою - у Віктора Бережного (Харківська обл.) - 16: 4.
Полтавець Роман Маслак (тренер Юрій Шавиро) завоював срібну медаль серед чоловіків (до 54 кг). Він провів три поєдинки (у першому турі - був вільним за жеребом). У півфіналі полтавець переміг Владислава Насіковського (Одеська обл.), а фінальній бій за участю Романа Маслака став  справжньою окрасою  першого дня чемпіонату країни. Тут боротьба за «золото» була до останньої секунди. На жаль, Роман Маслак програв Максиму Сухомлину (Харківська обл.) у рівній боротьбі із підсумковім Рахунка 15:17.
Також у перший день чемпіонату були розіграні медалі і в декількох категоріях в пумсе, де також приймав участь полтавець Бєлінський Владислав (тренер Дмитро Моісеєнко) зайнявши 5 місце в категорії кадети
     У змаганнях другого дня серед юнаків та дівчат найбільш яскраво проявила себе полтавка Дар'я Рябцева (тренер Віталій Ступак) вигравши два поєдинки. Перший поєдинок був дуже напружений  із спортсменкою з дніпропетровська Аніта Фаль, з нею Даша завжди зустрічається в фіналі та на цьому турнірі в першому ж поєдинку. Але Дар'я як і раніше не поступилася та впевнено перемогла свою суперницю. Бій в фіналі видався не менш видовищним і знову ж дніпропетровська спортсменка Анастасія Маринець. Маємо сказати, що після першого поєдинку нашій спортсменці дали тільки 10 хвилин на перепочинок, і відразу ж визвали на фінальний бій. Та не дивлячись на це, Даша перемогла і цю суперницю та стала Чемпіонкою України серед дівчат у ваговій категорії до 32 кг.
До складу команди Полтавської області також входили спортсмени  м. Кременчук, котрі показали хороші результати.  Лизун Олександр та Гриньова Оксана (тренер Володимир Лизун) завоювали бронзу чемпіонату країни.                   Олександр провів 2 поєдинки з явною перевагою, але в полу фіналі поступився спортсмену з Харкова Говорун Дмитро. Оксана Гриньова  перший бій виграла, а от в наступному за вихід в фінал, поступилася Тетяні Куляк (Хмельницька область)

«Чемпіонат України пройшов на хорошому рівні. Було буже багато видовищних поєдинків, відчувалася конкуренція та бажання перемоги, адже ці змагання є відбірковими до збірної України, і приємно те, що троє спортсменів із Полтави вибороли чемпіонські звання. Та рік не завершився, плануємо ще декілька стартів на відкриті турніри тому продовжуємо працювати і надалі.» говорить Юрій Шавиро Президент федерації тхеквондо (ВТФ) Полтавської області.


 

Шорох Роман, виграв бій - в другому програв.
Шелудько Владислав, виграв бій - в другому програв. 
Подолян Кирило програв в першому поєдинку

ВІТАЄМО СПОРТСМЕНІВ ТА ТРЕНЕРВІ
 З ВДАЛИМ ВИСТУПОМ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ТХЕКВОНДО



Про нас пишуть ПОЛТАВЩИНА СПОРТ  

БІЛЬШЕ  ФОТО КОНТАКТ 

Ще фото  ТУТ   

фото від Анатолій Белозеров 





Церемонія відкриття змагань! 
Далі три фото зроблені бід час виконання гімну України. 




     Шкода що дисциплінарна коміссія не працює, бо памятаю, як був випадок зі спортсменами які не встали коли лунав гімн. А тут, головний з пумсе((( - можє він не чув? 
   Що стосується пумсе, навіщо судді - коли ця людина вирішує все за них і після отримання оцінок коректує бали. 





4 коментарі:

  1. ПАН СУДЬЯ Мои не едут.

    ВідповістиВидалити
  2. Молодцы! Поздравляем!

    ВідповістиВидалити
  3. Поздравляю чемпионов и призеров чемпионата а также их тренеров!Каждый бой который вы провели был очень хорош , кому-то до золота не хватило всего чуть-чуть, не расстраивайтесь это ваш опыт, который приблежаети вас к еще большей победе!
    На турнире было очень много зрелищных поединков! Видно что подростает новое поколение и уже показывает достойные результаты.
    Что касается пумсе, то увиденным была расстроена, не могу сравнивать данный чемпионат с предыдущим,так как сравнивать нечего, небыло организации...небыло командной работы ...был только один человек самообозвавшийся главой, и только море возмущений и недовольств и уж простите, некие действия не профессиональны. Жаль, что пумсе являетсятся столь зрелищным и интересным, но его развитие хромает! И за частую из-за таких вот ГЛАВНЫХ. Ну как говорят: Що маємо те маємо!
    Всем отличных тренировок ;-)

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо за интересное фото!!!

    ВідповістиВидалити