10 лют. 2018 р.

Тхеквондо, Полтава чемпіонат міста з пумсе. РЕЗУЛЬТАТИ

В ПОЛТАВІ ВПЕРШЕ ВІДБУЛИСЬ ЗМАГАННЯ З НОВОГО РОЗДІЛУ ТХЕКВОНДО

Чемпіонат міста Полтава з тхеквондо у розділі «пумсе» з нагоди дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів відбувся в спортивному комплексі «Спартак». Цей розділ тхеквондо вже давно набув популярності у всьому світі, а зараз стрімко розвивається і в Україні.


Для тренерів це не новий розділ, бо всі ми приймали участь у Чемпіонатах України та виборювали нагороди. Для більшості учнів саме змагання з формальних вправ були вперше. Раніше їм доводилось демонструвати пумсе під час атестації на кольорові пояси.  

За підтримки Управління у справах сім`ї молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради та ініціативи тренерів ДЮСШ №4   відбулись видовищні змагання.  Спортсмени виступали у трьох дисциплінах: індивідуальні – виступає один спортсмен, парні – виступає пара хлопець-дівчина, командні – виступає команда три хлопця або три дівчини.




Про нас пишуть:
ПОЛТАВЩИНА СПОРТ 

САЙТ ПОЛТАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 

НОВИНИ ПОЛТАВЩИНИ 

КОLO.NEWS НОВИНИ ПОЛТАВИ

ЛТАВА 




– Для наших учнів це новий різновид програми для більшості це були такі перші змагання, - розповів  старший тренер відділення тхеквондо Полтавської ДЮСШ №4 Юрій Шавиро. – в подальшому плануємо зробити їх традиційними  дітям ці змагання є дуже цікавими бо один спортсмен може виступати в декількох програмах та звісно вибороти не одну нагороду.  Впевнений, наші учні вже скоро продемонструють свою майстерність на чемпіонатах України, а згодом і на міжнародній арені.


Під час виконання пумсе є певні критерії оцінки, головними з яких є: чіткі переміщення і розвороти корпусу, збалансованість рухів, концентрація в рухах, баланс та рівновага, правильний напрям погляду, правильне положення рук і ніг, правильні стойки та інше. А в командних та парних виступах важливим є синхронне виконання.
Пумсе – є видовищними змаганнями, зі сторони виглядають як показові виступи, а їх виконання – дуже простим. Але Юрій Шавиро запевняє, що бездоганне виконання формальних вправ з тхеквондо є таким же складним, як і звичні вже всім учням поєдинки. 
Юні спортсмени розповідали як вони хвилювались за правильне виконання вправ та уникнення помилок, що було помітно і глядачам, і суддям. Для вихованців – це змагання і боротьба за нагороди. Звісно, було помітно і смуток поразки, і радощі перемог.  

Кращими серед спортсменів визнано:

Єфименко Станіслав, Коваленко Валерій, Коваленко Георгій, Лазарева Єлізавета, Литвин Олексанр, Масленко Катерина, Прихода Роман, Шавиро Олег, Строганова Влада, Тарасенко Олександра, Тупік Дмитро, Фалько Анастасія (тренер Юрій Шавиро)






Кольба Максим, Бондар Трохим, Воронков Михайло, Молчановський Радислав (тренер Андрій Нечитайло)
 









Гаврилко Ігор, Горбенко Анастасія, Гриб Нікіта (тренер Вікторія Терещенко)

Вітаємо спортсменів та тренерів з нагородами!





 
Від імені тренерів, учнів та батьків щиро дякуємо депутату Полтавської обласної ради Валерію Прядко за подарунок «Школі чемпіонів» настінні календарі на 2018 рік.







   Пумсе - технічний комплекс, що представляє з себе набір різних елементів - блоків, ударів, переміщень в певній послідовності, які імітують реальний бій з декількома суперниками. Пумсе входить до складу обов'язкових вимог при проходженні спортсменом атестації на черговий рівень. Чим вище пояс (куп) тим складніше пумсе яке потребує певної майстерності. 
Знання таких вправ потрібне спортсменові, як універсальний  метод спеціалізованої підготовки і вдосконалення техніки тхеквондо.


























ще більше фото буде.
Також чекаємо сюжет від телеканалу "МІСТО"


1 коментар:

  1. Спасибо за отличную организацию, все молодцы. Поздравляю с дебютом.

    ВідповістиВидалити