24 вер. 2022 р.

10 запитань тренеру з тхеквондо.

Батьки, хочуть бачити своїх дітей здоровими, сильним, сміливим, рішучим і здатними себе захистити. Ці якості, краще виховувати з раннього віку. Важливу роль у формуванні особистості має обрана спортивна секція.

 

Відповіді на запитання, які найчастіше задають тренеру перед початком занять:

 1. Які основні особливості має тхеквондо?

Тхеквондо дуже розвинуто в нашій країні та загалом в нашому місті. Особливістю змагального тхеквондо є використання ударів ногами у поєдинку. На тренуваннях ми вивчаємо базову традиційну техніку та прийоми самозахисту. 

 

2. Наскільки травмонебезпечний цей вид спорту?

В будь-якому виді спорту є травми, а тим більше в єдиноборствах.

Травмуватись дитина може по необережності, або неуважності. На тренуваннях ми використовуємо спеціалізований інвентар та захисне обладнання, яке максимально захищає тіло дитини.

 


3. Що необхідно для першого тренування тхеквондо?

Для занять необхідно лише бажання та будь-яка спортивна форма. Ми також рекомендуємо із собою брати пляшку звичайної води.

 

4. Чи є якісь протипоказання для заняття?

Єдиним протипоказанням може стати наявність захворювання, що виключає фізичні навантаження.

 

5. З якого віку можна відвідувати  секцію?

Набір, як правило, йде з 6 років. Програма підготовки дітей такого віку ґрунтується в основному на грі та загальнорозвиваючих вправах.

Починати шлях в єдиноборствах можна і в 15 і в 20 років обмежень немає.

 



6. На що варто звернути увагу, обираючи секцію?

Секція повинна мати зал з килимами, мати хорошу спортивною історію та у її вихованців повинні бути результати. Звертайте увагу на тренера, він має бути обов’язково кваліфікованим, суворим, але людяним, цікавою та сильною особистістю, яку дитина захоче слухати та наслідувати.

Якщо є можливість поспілкуйтесь з батьками, які вже відвідують секцію. Дізнайтесь про тренера, його спеціальну освіту, досвід роботи рівень в тхеквондо.

 


7. Наскільки тхеквондо підходить для дівчат?

Серед дівчат тхеквондо дуже популярне. Заняття для них дуже корисне і не важливо чи то буде спорт заради нагород чи відвідування секції для себе. На тренуваннях дівчата навчаються володіти своїм тілом та емоціями, будуть розтягнуті, гнучкі та впевненні в собі. Навички та вміння здобуті на тренуваннях знадобляться як в спорті, так і в житті. 

 

8. Які особистісні якості розвивають заняття?

Тхеквондо виховує волю, характер, впевненість, силу розуму і духу, цілеспрямованість, розвиває інтуїцію, витривалість, вчить навичкам ефективної командної роботи, а також розвиває спокій і витримку, вміння тверезо оцінювати ситуацію перш, ніж прийняти рішення, але при цьому вчасно реагувати в екстрених ситуаціях. І це лише невеликий перелік того позитивного впливу, який має цей вид спорту.

 

9. Де можна купити кімоно?

Форму рекомендуємо придбати після першого місяця тренувань, за Вашим бажанням можна і раніше. Наші тренери співпрацюють з офіційними постачальниками якісного  інвентарю та форми. Перш ніж придбати кімоно рекомендуємо проконсультуватись із тренером, який підбере необхідний розмір та ту модель, яка підходить до тхеквондо. 

 

10. Як багато потрібно тренуватися, щоб досягти якихось результатів?

Це індивідуально. Як і в будь-якому виді спорту, необхідна кропітка праця над самим собою. Чіткі дотримання розкладу та режиму тренувань.

 

 








 



Немає коментарів:

Дописати коментар