14 лип. 2012 р.

Поради, як захистити себе від нападника.


     І чоловіки, і жінки можуть опинитись у ситуації, коли варто захищатись або тікати від нападника. Основні правила самозахисту і прості поради із самооборони від Юрія Шавиро.......
оригінал читайте на сайті "КОЛО"


http://kolo.poltava.ua/2012/07/13/samozaxist-na-vulici-fotosxemi/







Поради, як захистити себе від нападника.
І чоловіки, і жінки можуть опинитись у ситуації, коли варто захищатись або тікати від нападника. Основні правила самозахисту і прості поради із самооборони від Юрія Шавиро, президента федерації тхеквондо ВТФ у Полтавській області, тренера з тхеквондо та хапкідо.
Деякі поради підійдуть лише чоловікам, хоча й жінки при небезпеці здатні діяти рішуче.
Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Якщо хапають за руку, сильно бийте у коліно
1) Не панікуйте – найочевидніше правило. Ви повинні залишатися холоднокровним і тримати в полі зору нападників, а також можливі шляхи відходу і перешкоди (стіни, паркани). Незайвим буде звернути увагу на потенційну зброю, яка може знаходитися поблизу, – пляшки, палиці, каміння.
2) Не можна боятися. Якщо нападник побачить ваш страх – вважайте, що ви майже програли. Важливо знати, що перед вами «поганий» грабіжник (інакше він би відразу напав, а не говорив би з Вами). Якщо ви показали свій страх, у вас тільки один вихід виправити ситуацію – почати бій, причому почати його першим.
3) Бажано руки не опускати, тримати кулаки біля обличчя. Не ховайте руки в кишені. Будь-яка вулична бійка, як правило, йде до першого акцентованого удару.
4) Шукайте спосіб уникнути нападу. Якщо вас намагаються оточити кілька людей, краще тікайте.
5) Кличте на допомогу, якщо втекти не вийшло. Кричіть, просіть про допомогу, можливо хтось і допоможе.
6) Дотримуйтесь дистанції. Бажано знаходитися подалі від нападника щоб він нічого не міг вам зробити і Ви могли контролювати всі його дії.
7) Бийте першим. Ваші рішучість і впевненість у собі можуть остудити нападників. Бийте першим,  якщо це не зробите Ви – це зроблять нападники.
Самозахист на вулиці. Фотосхеми Відверніть увагу. Можна прикинутися слабким і беззахисним, щоб розслабити нападника. Можна просто подивитися в якусь сторону і сказати «привіт», начебто когось побачили. І в момент коли нападник подивиться, кого ж ви побачили – бийте, або біжіть.
9) У самообороні зброєю може бути що завгодно. Мобільний телефон, зв’язка ключів, кулькова ручка, палиця або камінь на асфальті. Коли питання стосується здоров’я і життя – усі засоби хороші.
10) Якщо наближається сутичка, але противник зволікає, то можна спробувати переконати агрессора, знайти якісь «загальні» теми. Це нелегко, але якщо є хоч найменша можливість домовитися, то варто це зробити.
Це ті елементарні правила дотримуючись яких знижується ймовірність того що ви постраждаєте.
Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Мізинець нападника викручуйте в будь-яку сторону. Він легко ламається. І тікайте щодуху

Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Коли хапають за шию, ударте кулаком у куприктією рукою, що знаходиться поряд з корпусом нападника. Далі схопіть його за статеві органи якомога міцніше. Натисніть пальцями руки на його горло чи очі. Другою рукою тягніть його за промежину вперед, а пальцями іншої руки тисніть назад
Дуже популярні зараз курси самооборони і всілякі бойові мистецтва. Не вірте жодному інструкторові що вас навчать за місяць оборонятися, це все реклама. Заняття у кваліфікованого інструктора додадуть лише впевненість і якусь базу прийомів і всіляких способів оборони.
Нестандартні способи – крик, рев, укуси, дряпання.
Обійти, не зупинятися не вступати в діалоги. Уникайте, але  це не означає, що ви повинні бути завжди тихіше води, нижче трави. Поводьтесь спокійно і впевнено, просто не переходьте межу, яка зветься самовпевненістю.
Використовуйте будь-які підручні засоби. Якщо ви бачите ніж, розривайте дистанцію або візьміть довший предмет.
Максимально розривайте дистанцію, якщо вже нікуди відходити –то бити потрібно першим і бити в голову: підборіддя, перенісся, очі, вуха. Аж ніяких ударів у корпус  –  якщо ви не професіонал, то ударом у корпус не «вирубите»  нападника. Удар потрібно наносити знизу без підготовки, ніяких стійок все природно і відразу удар один, другий, третій –  головне стиснути кулак і намагатися потрапити в щелепу, і бити до тих пір, поки противник не впав. Якщо почалася бійка, то бийте до кінця.
Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Коли нападник спереду, горло його сильно стискайте рукою, а ногою бийте у пах (гомілкою, інакше травмуєте свою ногу)

Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Укуси, дряпання, крики – усе підійде при обороні. Удар в "сонечко" нанесуть лише треновані
Якщо ж відступати нікуди, рішуче обороняйтеся, використовуючи найжорстокіші і підступні прийоми. Головна перевага – раптовість. Бийте першими, не чекайте удару противника. Той, хто б’є першим, має набагато більше шансів на перемогу.
На вулиці немає правил, раундів, обмежень, часто перемагає не техніка, а кмітливість і спритність розуму. Самооборона на вулиці – в основному питання психологічної підготовки, а не спортивної техніки. Вулиця і татамі (килим) – різні місця. На вулиці може бути слизько, темно, а нападників кілька. На татамі змагаються  використовуючи руки та ноги, на вулиці, як правило, використовуються підручні засоби.
Читайте також: У Полтаві на фестивалі тхеквондо грали в лотерею та визначали кращих спортсменів


Самозахист на вулиці. Фотосхеми
Якщо хапають сумку, викручуйте нападнику руку. Якщо невпевнені в собі – віддайте сумку, адже життя дорожче.

Больові точки
В основному всі прийоми самооборони базуються на раптовості. Бити треба кулаком або головою в обличчя, бажано підборіддя або ніс, і ногою по чашечці коліна, в пах. І бажано наносити кілька ударів – один за одним і все по больових точках або по суглобах.
Удар по вухах – складіть долоні «човником» і з усією силою бийте по вухах противника. Такий удар викликає больовий шок.
Удари по ногах. Сильно наступіть на підйом стопи противника. (Різкий біль, і людина не ходить)
Удари по очах – натискання пальцями в очниці. Втратить орієнтацію в просторі.
Удари в колінну чашечку.
Удар в горло, в перенісся.
Мізинець людини – теж больва точка. Викручуємо його в будь-яку сторону, він дуже легко ламається
Важливо!
Завжди намагайтеся уникати конфлікту. Потрібен грабіжникові телефон або сумочка – віддайте! Життя важливіше. Якщо довелося захищатися, то ви здатні на багато що, нападник який бачить натиск і рішучі дії, може відступити.

Немає коментарів:

Дописати коментар