23 січ. 2014 р.

Семінар з тхеквондо



Про семинар в группе Тхеквондо в Украине на  FACEBOOK 

Про семинар на сайте ФТУ  

25-26 січня в СК «Спартак» відбувся  тренінг з тхеквондо в рамках якого провели і суддівський семінар,  який провів  голова суддівської колегії Федерації тхеквондо ВТФ України  Шапошнік Олександр  Едуардович, а також президент ХГО «АРМАДА» Кулик Вадим Юрійович.
В перший день в залі СК «Спартак» зібралося більше 100 спортсменів  м.Полтава, для яких був проведений майстер клас від учасника Олімпійських Ігор з тхеквондо ВТФ Олександра Шапошніка, з обговоренням тактики нанесення ударів, дій в тій чи іншій ситуації поєдинку. Де кожен з присутніх спортсменів, тренерів та батьків міг задати питання та отримати відповідь  від Олександра не тільки як від спортсмена, а і як судді міжнародної категорії. 


 Також відбулася лекція по ознайомленню з новою редакцією Правил змагань з тхеквондо (ВТФ) спортсменів та тренерів. Кожен міг задати  ті питання, які його цікавили і отримати розгорнуту та зрозумілу відповідь. Хотілося б відмітити, що питання були досить різними починаючи від « Як відправити суперника в нокаут?» (Костя 7 років) до «Як правильно подати протест?»
 


Після обідньої перерви продовжилася лекція для спортсменів, котрі планують обслуговувати змагання в якості суддів, а по її закінченню   перейшли до практичних занять, відпрацювання жестів рефері.



Другий день семінару розпочався з інформативної лекції, яку провів Вадим Кулик де були розглянуті питання документації, плану проведення та поетапних кроків  організації змагань. Також розглянули електронні системи суддівства, їх використання та обслуговування на турнірах з тхеквондо.

І як підсумок двох проведених днів, старші спортсмени склали іспит. При успішній здачі якого, буде присвоєна суддівська категорія, що дає право на обслуговування обласних, міських а в подальшому і всеукраїнських змагань (у відповідності до рівня категорії). Інформація про результати тестування з правил змагань  буде оголошена додатково
         
 Висловлюємо велику подяку голові суддівської колегії Федерації тхеквондо ВТФ України  Шапошніку Олександру  та директору ХГО  «АРМАДА»  Кулику Вадиму за інформативний, як теоретично так і практично наповнений, цікавий суддівський семінар.

 



фото з семінару ТУТ



єкскурсія по місту




2 коментарі:

  1. Спасибо за семинар, было очень интересно присутствовать.

    ВідповістиВидалити
  2. Да, действительно много интересного. Спасибо.

    ВідповістиВидалити