13 вер. 2014 р.

Чемпіонат України по деф тхеквондо. Чемпіон з Полтави.

Про нас пишуть NOVAГРОМАДА

Приємний подарунок до дня фізичної культури та спорту подарував Полтавській федерації тхеквондо та тренеру Боярин Вадим, який представляв наше місто на Чемпіонаті України серед спортсменів з вадами слуху. На Олімпійській базі «КОНЧА-ЗАСПА» 11-12 вересня спортсмени з шести областей виборювали право увійти до складу збірної України, щоб в подальшому представляти Україну на міжнародних змаганнях.
Президент полтавської федерації тхеквондо В.Т.Ф. Юрій Шавиро, який особисто тренує Вадима, розповів про змагання та поїздку на чемпіонат.


Для мене це новий досвід. Це перші змагання з тхеквондо такого рівня,  в яких приймає участь полтавський спортсмен. Вадим навчається тхеквондо близько року у звичайній спортивній групі. На заняттях він переважно дивиться та повторює за іншими.  
Своєрідне навчання та випробування було не лише для Вадима, а і для мене. Розумієте, як важко пояснити спортсмену, який не чує жодного слова тактику та техніку ведення поєдинку. Зі звичайними спортсменами секундант може підказувати та давати настанови навіть під час поєдинку, викрикуючи та підказуючи спортсменові, що робити. А у нас була лише хвилина (перерва) між раундами для того, щоб не тільки відновити сили, а і надати рекомендації, на що звернути увагу та як працювати з суперником. Вадим із завданнями та настановами справився  на відмінно. У фінальному поєдинку проти Вадима виступав спортсмен з Кіровограду. Після другого раунду ми мали значну перевагу над суперником, тому в третьому раунді я порадив Вадиму використовувати більш складну техніку та трошки поекспериментувати з різними ударами. Вадим і з цією задачею справився. Як результат – 1 місце.
Ще один розділ тхеквондо, який зараз набирає все більшої популярності – це пумсе (комплекси формальних вправ).  Мій вихованець  і в цій дисципліні також виборов 1 місце.  
Звісно ми сподівались увійти до списку призерів. Але дві медалі вищого ґатунку – це приємний сюрприз та подарунок для мене. Можу сказати, що Вадим їх заслуговує.

 В подальшому плануємо більше приділяти увагу залучаючи дітей з вадами слуху та даючи їм змогу розвиватися та отримувати необхідні навики в тхеквондо.




Хочу висловити свою вдячність начальнику Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Олександру Верещаці за сприяння полтавській делегації тхеквондо у поїздці на змагання.
 
ВІТАЄМО  
Боярин Вадима з
1 місцем у розділі пумсе
1 місцем у розділі керугі


Більше фото КОНТАКТ


     

Немає коментарів:

Дописати коментар