7 трав. 2019 р.

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ, ЩОБ ВІДБИТИ У ДИТИНИ БАЖАННЯ ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ?


Пам'ятка батькам (ІРОНІЧНА).


1. Активно втручатися в процес тренування, адже Ваші підказки допомагають тренеру і змушують Вашу дитину НЕ сачкувати.
2. Лаяти за кожну поразку на змаганнях. Адже своєю поразкою дитина зганьбила Вас і Ваше прізвище.
3. Перед кожним турніром активно «накачувати» і брати слово, що дитина зробить все для перемоги.
4. Перебувати в роздягальні під час всього тренування. Адже звідти легше підказувати (див. п.1)
5. Обговорювати тренера вдома, адже саме він не зумів підготувати сина (дочка) до чемпіонату.


6. Наводити як приклад інших дітей. Адже у них краще виходить, є на кого рівнятися.
7. Після перемоги шалено радіти, але прийшовши додому, обговорити відсутність призового фонду, високі стартові внески і недостатнього розміру кубки, адже Вам дуже важко у вихідний день замість "відпочинку" потратити на змагання 6-8 годин.
8. У поразці завжди винні судді (і взагалі, от в попередній раз, коли ми перемогли, суддівство було набагато краще). Іноді, правда винен тренер, але в будь-якому випадку повторюй п.5
9. Всі суперники «слабаки» і перемога над ними закономірна. А якщо суперник сильніший, то дивитися п.5
10. Дитина повинна розуміти, як дорого займатися спортом і на які жертви Ви йдете заради цього.
11. Немає сенсу ходити на додаткові тренування та семінари, «адже у нас англійська», тай що там можна зрозуміти у дитячому віці.
12. Канікули потрібні щоб відпочивати, адже дитина дуже втомилась, тай водити нема кому. А якщо після цього вона чогось не знає, дивись п.5
13. На додаткові спеціалізовані тренування ходити не треба, адже ламається увесь навчальний графік. Тай ще тренер "любить" їх ставити в суботу чи неділю.
14. Все одно на Чемпіонат не поїдемо, тому що немає грошей. У нас бідна країна і держава нічого на спорт не дає.
15. Немає сенсу купляти форму і спортивне спорядження (в кращому випадку візьмем якесь б/в або батькові боксерські рукавички), адже дитина і так не затримується у секціях.
16. Можна писати нескінченно, але останнє (моє улюблене) - " батьки сказали що я НЕ ГОТОВИЙ до змагань чи атестації, бо багато пропустив, хворів і були канікули, а на додаткових я не був і відпрацьовувати не можу, бо п.11-13...але от наступного разу тоооочно, та й ми для себе тренуємось, бо п.14 .))))) Ці пункти розставлені довільно, і кожен не меньш важливий за інший. Не обов'язково дотримуватися усіх, як правило, вистачить двох - трьох....

 P.S. Зрозуміло, що більшість батьків все розуміють, та й об'єктивні обставини ніхто не відміняв. Але потрібно запам'ятати одне - бажання дитини займатися спортом, високі спортивні результати або їх відсутність напряму залежить від батьків і їх спільної з тренером роботи. Для виховання дитини і формування її особистості бойові мистецтва підходять найкраще, тому потрібно докласти максимум зусиль. Aleks Pasichnyk.

Немає коментарів:

Дописати коментар