31 трав. 2017 р.

Іван Тимофійович Глушко - заслужений тренер. Поради тренерам.

«Не важливо скільки ти проживеш, головне як» - відповів на моє «Вітаю Іване Тимофійовичу, як себе почуваєте?»
Зустріч з справжнім гуру легкої атлетики на Полтавщині, Іваном Тимофійовичем Глушко.
Івану Тимофійовичу першому в історії Полтавщини було присвоєно звання «Заслужений тренер СРСР», йому було лише 34 роки. В ті часи це був унікальний випадок у більшості «заслужених» був тренерський стаж за 30 років. Його вихованці виступали на Олімпійських та Дефлімпійських іграх  завойовували медалі, були чемпіонами Європи, чемпіонами і рекордсменами СРСР та України.


В свої 87 років він дав багато порад, запрошував  ознайомитись з унікальною літературою з особистого архіву підготовки спортсменів. В ті часи вона надсилалась для особистого користування вузькому колу тренерів збірної СРСР, яку забороняли копіювати.
Розповів, як займався набором в спортивну секцію, поєднував виховання спортсменів міжнародного класу і початківців. Які методи застосовував під час підготовки до змагань  та на самих стартах. Які поради давав вихованцям щоб ті впорались з хвилюванням під час змагань.

Розумію, що тренер вчиться кожен день разом зі своїми учнями.


Такі фанати своєї справи надихають багато поколінь не лише тренерів а і спортсменів. Сучасну історію спорту робимо ми з вами, в нас є гарні приклади для наслідування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар