24 лип. 2017 р.

Буддійській Храм «Білий Лотос» в Черкасах.

Той, хто мало знає, малому може навчити.

На початку 90-х в Україні масово відкривались секції кунг-фу. Пам'ятаю легенди про храм, який будували в Черкасах. Храм справді існує - я там побував. Унікальне місце, де вивчають древню філософію та опановують бойові мистецтва. Відчув на собі незвичайну енергетику місця і велич знань.







  Насичена була програма у Храмі цими вихідними.











фото з інтернету
Перед входом до храму вибудовано буддійський символ — Білу ступу. Символ жіночої енергії, Всесвіту та земних стихій (землю, воду, вогонь, вітер).

Вхід до Храму через Браму-символ Просвітління. Відразу за брамою розміщено п’ять зелених барабанів. Над барабанами, список п’яти основних релігій — це індуїзм, буддизм, християнство, іслам, іудаїзм, як символ того, що кожна людина сама обирає шлях, яким їй іти.

Прокручуючи зелені барабани (зелений є кольором сердечної чакри), виконується ритуал на здоров’я, щастя, удачу який очищає біополе людини. Обов’язково треба «Замкнути енергетичне коло» - це просто). Права рука на серці, а лівою треба крутити барабани.

Монумент «Чорна ступа»
На території храму піраміда з чорного граніту. На відміну від білої, яка символізує жіночу енергію, ця є символом чоловічої. Під ступою є кімната у вигляді піраміди, а в ній — камінь космічного походження (можливо метеорит) Бен–Бен. Такий, як у Мецці.
Тут сконцентрована велика енергія. Через чорну піраміду, що стоїть на ступі, людина не усвідомлюючи цього може зцілюватись та заряджається позитивною енергією.
Енергію яка йде від ступи відчував. Для тих хто розуміє про що я  – піднімав руку над пірамідою щоб заміряти розміри енергії – росту та витягнутої руки не хватило(. Треба буде ще раз відвідати Храм та попрацювати зі ступою))).

Кому буде цікаво як відчувати енергію – нагадайте на тренуваннях, навчу (є вікові обмеження)!  

фото з інтернету
Чудове місце для роздумів та медитації, біля водоспаду. Тут в центрі двору на землі каменями викладено сонце та вісім променів, котрі символізують восьмирічний буддійський шлях — правильне розуміння, щире прагнення, чисту мову, щирий вчинок, спосіб життя, зусилля, розвиток уваги, розвиток зосередження. Усі ці якості людина повинна здобути на шляху до знань.

фото з інтернету

Цікава практика «восьмирічного шляху» допомагає людині знайти свій шлях в житті. Треба лише довіритись інтуїції, зупинившись біля того променя, який більше припаде до душі. Саме ця якість має ключове значення у вашому житті нині. І її треба розвивати та вдосконалювати.













Гарна пачка газет, випробувала на собі десятки тисяч ударів різних майстрів бойових мистецтв. 










Храм, який називають «Білий лотос», є святинею буддистів, являє собою найбільший храм такого типу в Україні. Побудований в 1990 році засновником, «Білого лотоса» Володимиром Скубаєвим. 

Буддійській  Храм «Білий Лотос» – воїнський храм давньолаоської школи Кунг-Фу – «Ша-Фут-Фань», що означає «Клан п’яти бойових котів». Відчуваються Стародавні традиції Сходу, заряд позитивної енергетики цього унікального місця. Храм є найпотужнішим акумулятором Сили. 


Дякую наставнику школи Оксані Дмитрівні за поради, цікаві притчі, легенди,  розповіді про школу та можливість бути присутнім в цій атмосфері! 
P.S. Вибачаюсь за пару фото на території храму, не втримавсь!)





Немає коментарів:

Дописати коментар