22 лют. 2017 р.

Майстер курс з тхеквондо, Київ 2017. Master course taekwondo.

  В місті Київ 18-19 лютого відбувся ІІІ-й Всеукраїнський Майстер курс з тхеквондо (ВТФ).
  Серед присутніх спортсмени, тренери, судді, які в продовж двох днів підвищували свої знання та вміння. Обмінювались досвідом для підвищення навчально-тренувальної роботи. В майстер курсі взяли участь і тренери Полтавської федерації тхеквондо Юрій Шавиро та Вікторія Терещенко.
 Програма тренінгу була досить насичена.



Президент Федерації тхеквондо (ВТФ) України Лесик Саманджия привітав всіх учасників майстер курсу з тхеквондо. 

ФОТО від організаційного комітету ТИСНИ 
ФОТО від Полтавська федерація тхеквондо ТИСНИ КОНТАКТ 

ОНОВЛЕНО День перший, день другий. 





Практика та теорія побудови тренувального процесу в тхеквондо (лектор Нам О.В. – заслужений тренер України)

Особливу увагу майстер звернув на традиції в тхеквондо, етикет, базову техніку та вивчення формальних вправ «пумсе». Детально розповів про тренувальний та змагальний процес підкріплюючи це прикладами з особистого досвіду. Розповів про нюанси використання «кіхап» в тренуваннях та змаганнях.




Цікавим  та захоплюючим був перегляд відео тренувань з домашнього архіву, на яких були продемонстровані різні етапи підготовки до змагань. Впевнені що більшість присутніх вразили спарингові тренування на вулиці під час дощу. Коментар Олега Нам –  «є чіткий план який потрібно притримуватись, якщо ми хочемо досягти високих результатів ніякі погодні умову не зможуть нам завадити»

  


Професор Кан Ден Сик, (Кафедра восточной филологии Київського національного лінгвістичного університету) прочитав цікаву лекцію  «Культура та традиції Республіки Корея», корейська термінологія в тхеквондо.
Філософія та історія Кореї.
Відношення оточуючих та повагу до викладачів.
Кан Ден Сик розповів про традиції корейського народу.  З усіма присутніми детально розібрали по слогам слова, які щодня використовуються під час тренувань з тхеквондо.   



Височина Надія (викладач Національного університету фізичного виховання та спорту України,  кандидата наук з фізичного виховання та спорту) прочитала лекцію з психології спорту. Даючи поради які тести та методи можливо використовувати у тренуваннях та підготовці до змагань. Були розглянуті відмінності побудови тренувального процесу для дітей початківців та спортсменів вищого класу.



Реабілітація, профілактика травматизму в спорті від Романа Духопело та Руслана Дудки (реабілітологи Національної збірної команди України спортивної гімнастики).

Види масажу та практичні їх застосування.
Приклад масажу, який використовують перед тренуваннями.
Процедури відновлення.
Медичні препарати та мазі, які зазвичай використовують у профілактиці та реабілітації травматизму.
Види тейпування та практичне їх застосування.


Тейпування - це метод відновного лікування, який при видимій простоті дозволяє опосередковано впливати на нервову і кровоносну системи через прямий вплив на м'язи. Пов'язано це з тим, що саме робота м'язів активізує циркуляцію крові в венах і відтік лімфи.

Кінезіологічне тейпування – це метод швидкого та ефективного лікування,профілактики різноманітних м'язових і суглобових травм,болів без будь-якого медикаментозного втручання. Базується на особливій техніці накладання тейпів – спеціальних стрічок – на пошкоджену ділянку тіла.





Завершився перший день курсу трьох годинним тренуванням з теорії, практики та роз’яснень  правил змагань з пумсе. Олександр Кощеєв (Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри «Теорії фізичного виховання та спорту Дніпропетровського державного інституту фізичного виховання та спорту») детально розповів про правила змагань зміни та тенденцію розвитку цього традиційного направлення.   Всі присутні відпрацювали формальні вправи, які використовують на змаганнях, та які є необхідною базовою технікою для атестації на пояси в тхеквондо.



День другий
Розпочався з Майстер-класу від Ірини Ромолданової  (Заслужений Майстер спорту України, чемпіонка Європи та срібна призерка чемпіонату світу серед жінок).
Ірина Провела загальну розминку демонструючи розігріваючі вправи які особливо важливі у тхеквондо.
Разом з тренером Олег Нам спортсменка показала техніку ударів по лапах,  відпрацювання комбінацій.  Вправи на координацію, реакцію та інші елементи підготовки чемпіонки.

Олег Нам – тренер чемпіонів поділився своїм баченням та напрацюваннями в зв’язку зі змінами в правилах змагань з тхеквондо (ВТФ). Звернув особливу увагу на харчування до змагань та в змагальні дні.



На завершення майстер-класу всі бажаючі сфотографувались та отримали автографи від кращої спортсменки Української федерації тхеквондо (ВТФ)


Представник Національного Антидопінгового Центру Олександр Ткачук прочитав лекцію про медичні препарати, заборонені речовини у спорті . Детально ознайомив присутніх з процедурою допінг контролю.

Продовжились курси практичним та теоретичним заняттями суддівства змагань в розділі «керугі».
Суддя міжнародної категорії  Дмитро Манюхін  розповів про зміни в правилах змагань які вже діють з 2017 року та були використані на змаганнях у Туреччині.

  
Завершились курси екзаменами для суддів в розділі «керугі» та «пумсе»  також  бажаючі тренери змогли  перевірити свої знання пройшовши тестування з правил змагань. Голова технічного комітету Сергій Кіпоренко  контролював дотримання етики. 


Після завершення всім учасникам було вручено сертифікати про проходження майстер курсу з тхеквондо.



Юрій Шавиро президент Полтавської федерації тхеквондо поділився своїми враженнями: більше 20 сторінок  записів з рекомендаціями для покращення тренувального процесу,  для досягнення кращих результатів спортсменів. З якими поступово буду знайомити  учнів та колег. 
Спілкування з Іриною Ромолдановою це дещо неймовірне - мила, привітлива дівчина, кожний раз як спілкуюсь захоплююсь її скромністю та витримкою.  Коли Ірина виходить на килим та відпрацьовує удари по лапах, або спарингує це зовсім інша Ірина – вона начебто перетворюється у хижака який полює. Це змогли спортсерігати всі присутні під час  майстер-класу Ірини та її тренера.
Повна гармонія… ви бачили, як вона розуміє тренера під час відпрацювання технік на лапах – з пів слова!


Дякуємо організаційному комітету за чудову організацію, за позитивні емоції та нові знання. 


1 коментар: