23 лют. 2017 р.

Верховна Рада України, слухання «Функціонування ДЮСШ».

В місті Київ 22 лютого   в приміщенні Верховної Ради України відбулись слухання на тему: «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади».
У заході брали участь: народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій, керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Полтавщину на заході представляли Анна Шавиро, Анатолій Демчук, Віталій Зінченко, Михайло Габор.


Своїми враженнями поділилась Анна Шавиро:
Уряд має статистику про стан справ галузі позитивні та негативні фактори, що впливають на розвиток - озвучив Ігор Жданов. Одна із головних тез Міністра "від виживання ДЮСШ повинні переходити до стратегій розвитку".


Дехто з виступаючих наголошував на необхідності нових Державних програм та Законів України про фізичну культуру і спорт, створення Національного агенства із забезпечення якісного надання фізкультурно-спортивних послуг та ін.
Більшість же говорила про нагальні проблеми: низьку оплату праці та мотивацію тренерів ДЮСШ, кваліфікаційні вимоги, недокомплектацію груп, відсутність стандартів оцінки якості послуг, відсутність резервного спорту, який мав би забезпечувати потенціал спорту вищих досягнень, незабезпечення медичним доглядом в ДЮСШ, відсутність реєстрів спортивних закладів, матеріально-технічних баз та ін.
Цікаво було чути "звіти" чиновників про "все чудово" та емоційні болючі виступи директорів шкіл та голів ФСТ про реальний стан речей.


«6 років  тому у мене була мрія - створити он-лайн реєстр спортсменів, тренерів та спортивних організацій в місті. Мрія так і залишилась мрією і зараз»  - продовжує Анна.
Сьогодні цю тезу озвучило кілька людей, але цей реєстр повинен бути загальнодержавного масштабу.
99,76% інформації про спорт (починаючи із щоденних тренувань дітей у спорт. залах) не контролюється, відсутнє оперативне керівництво, реагування та планування.
Головну тезу слухань для мене озвучив президент федерації шашок Анатолій Яценко: "Найбільш складна робота тренера - набрати групу початкової підготовки (12-16 осіб) та утримати її протягом року"!

Хто це робив - знає про що я, наголосила Анна.



Немає коментарів:

Дописати коментар