20 вер. 2019 р.

Фестиваль єдиноборств Чемпіони. Про захід в Полтавський вісник.


В Полтаві пройшов масштабний фестиваль єдиноборств «Чемпіони». Понад 400 спортсменів зібралося в Петровському парку, аби показати свої вміння та продемонструвати здобуті навички на широкий загал.

Окрім учасників, на фестиваль завітали і представники влади та почесні гості заслужені спортсмени-полтавці: Роман Маілов, Вадим Боярин, Інна Візир та Андрій Нечитайло та інші. Також за допомогою відеозапису присутніх привітав з Днем фізичної культури та спорту народний депутат України, срібний призер Олімпійських ігор 2016 року Жан Беленюк, який побажав спортсменам гарного виступу.
Автор проекту – заслужений тренер України, майстер спорту керівник «Школи чемпіонів» з тхеквондо Юрій Шавиро – підкреслив, що такий захід проводиться в місті вперше:



– Приємно вражений кількістю учасників та відвідувачів, які завітали на наш фестиваль. Ідея такого свята виникла давно, тож вдячний містянам, які проголосували за цю ініціативу. До уваги полтавців було представлене значне розмаїття напрямків єдиноборств, популярних у місті. А серед учасників фестивалю є як новачки, так і відомі спортсмени міста, які неодноразово доводили свою майстерність не лише в Україні, але й далеко за її межами.
Також він зазначив, що цей захід об’єднав клуби та федерації різних видів та напрямків бойових мистецтв. Серед учасників фестивалю: «Школа чемпіонів» з тхеквондо, ГО «Центр спеціальної підготовки» «Скіф», «Всеукраїнська Федерація Айкідо Нагано рю в Полтавській області», ГО «Спортивний клуб «Легіон Полтава» (таїландський бокс), Полтавська обласна громадська організація федерація Джиу-джитсу (СК «Комбат»), спортивний Клуб Tansey-Dojo кіокушин карате, спортивний клуб «Ягуар», спортивний клуб «Гепард», Федерація греко-римської боротьби міста Полтави. Окрім цього, він додав, що на фестивалі представлені дві окремі локації, де кожен охочий зможе спробувати свої вміння на відкритому тренуванні з уподобаного виду спорту.

За словами відвідувачки фестивалю Марії Міроєвської, такі заходи – показник прогресивного розвитку міста:
– Цю ідею сприймаю позитивно, адже спорт – це завжди класно, сучасно та модно. Вважаю, що таким чином вдосконалюється не лише тіло, але й характер людини. Особисто мене дуже вразив виступ тхеквондістів зі «Школи чемпіонів», які показали високий рівень професійної майстерності та підготовки.

Мати двох спортсменів-тхеквондістів Тетяна Гуржий зауважила, що гурток для неї – це велика родина, у якій завжди панує дружня атмосфера та підтримка. Разом з іншими сім’ями вона активно підтримувала цю ініціативу під час голосування і підготовки до реалізації:
 
– Дуже вдячна програмі «бюджет участі» за можливість утілити такий проект у життя. Переконана, що такі заходи поступово виховають у містян розуміння важливості спорту та заохотять юне покоління до здорового способу життя.

18-річний борець Віталій Рубан у захваті від спортивного свята. Хлопець розповів, що завдяки йому пропагує серед однолітків цікавий спосіб дозвілля:
– Займаюся греко-римською боротьбою вже понад 11 років. Зі звичайного захоплення це стало великою частиною мого життя. Вважаю, що спорт потрібен кожному, адже саме завдяки йому тренується сила волі та зміцнюється характер. Особисто хотілося б, щоб таких свят у місті було більше, аби у дружній атмосфері продемонструвати свої здобутки та поспілкуватися з членами інших клубів.

Усі відвідувачі отримали позитивні емоції та яскраві враження від фестивалю. А кожен з учасників заходу отримав пам’ятний подарунок від організаторів.




ПРО ФЕСТИВАЛЬ ТАКОЖ ТИСНИ 


Інформація з "Полтавський вісник" ТИСНИ 

Немає коментарів:

Дописати коментар