14 лист. 2019 р.

Ментальне тренування з тхеквондо. «OlympiсLab» в Полтаві.


13 листопада в рамках проекту Національного олімпійського комітету України до Полтавських вихованців «Школа чемпіонів» завітала  «Olympiс Lab». Захід для спортсменів організувало відділення НОК України у Полтавській області. Серед почесних гостей свята тріатлоніст  Бачукі  Дарсанія,  Чемпіон України з крос-тріатлону, багаторазовий призер чемпіонатів України, учасник кубку Європи.

Сайт НОК України про захід ТИСНИ 

НОВИНИ ПОЛТАВЩИНИ ТИСНИ 





Зі спортсменами відбулось «Ментальне тренування», яке провів Заслужений тренер України, майстер спорту України з тхеквондо  Юрій Шавиро. Разом з досвідченими тренерами Вікторією Терещенко та Олегом Шавиро на тренуванні багато уваги приділяли дисципліні в навчанні як в загальноосвітній  школі на уроках, так і в спортивній школі на тренуваннях. 





Вже через декілька тижнів в Полтаві відбудеться чемпіонат області з тхеквондо розділі «Пумсе» (формальні вправи). Тому кращі спеціалісти полтавського тхеквондо, які мають досвід виступу на змаганнях в цьому розділі та є тренерами, які підготували багатьох чемпіонів та призерів Чемпіонатів України поділися специфікою підготовки до змагань та подолання психологічного стану в певних ситуаціях.




Під час «Ментального тренування», спортсмени виконували різні вправи на розвиток уваги, витримки, витривалості та координації. Юрій Шавиро провів вправу з медитативної техніки на запам’ятовування рухів. Неодноразово зазначав що психологічна підготовка дуже важлива бо коли ти проказуєш вправу перед своїми друзями це одне, а коли ти цю ж вправу показуєш на змаганнях в іншому залі і на тебе дивляться сотні глядачів – зовсім інші відчуття і хвилювання з якими потрібно впоратись.




На завершення спортивного свята найактивніші учасники отримали футболки із написом «OlympiсLab». А всі присутні отримали подарунки від Полтавського обласного відділення Нок України.






Нагадаємо мета проекту «OlympiсLab» («Олімпійська лабораторія»): виховання молодого покоління за допомогою олімпійських ідеалів та принципів, сприяння залученню дітей до активних занять спортом, пропагування здорового способу життя, знайомство з зірками українського й світового спорту та надбання корисних життєвих навичок і лідерських якостей.

Впевнені нам це вдалося!




   








Фото звіт ще буде.


Немає коментарів:

Дописати коментар